Obyvatelé Pražského sídliště v Budějovicích se zlobí kvůli novému dopravnímu značení

7. srpen 2013

Obyvatelé tří ulic v Českých Budějovicích se minulý týden sešli v kanceláři náměstka primátora Kamila Calty. Důvodem jejich rozhořčení jsou změny v dopravním značení.

Zhoršená možnost parkování a hrozící dopravní zácpy – to v posledních dnech kritizují obyvatelé Puklicovy ulice v Českých Budějovicích. Obyvatelé už na jaře sepsali petici, ta jim ale nepomohla. Stavební úpravy už jsou skoro u konce. Lidé se s nimi ale nehodlají smířit.

Magistrát nechal změnit směr dopravy a systém parkování v ulicích Nerudova, Puklicova a Klariova v úseku od Jírovcovy ulice směrem k Palackého náměstí. Podle vyjádření vedoucího odboru dopravy Jaroslava Mráze je změna dopravního značení v těchto ulicích změnou k lepšímu.

Obyvatelé se ale cítí poškození, a proto se s náměstkem primátora Kamilem Caltou dohodli na schůzce přímo na místě. Ta se má konat v pátek 16. srpna. Jana Wágnerová z petičního výboru doufá, že se vše vrátí k původnímu stavu. Schůzku obyvatel s představiteli magistrátu budeme sledovat. Zda nakonec lidé změny přijmou a zvyknou si, nebo zda se jim podaří prosadit jejich zrušení, to ukáže čas.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio