V Oloví vyhořel obytný dům, jednoho nájemníka transportoval vrtulník

13. srpen 2013

Celkem šest zraněných osob si vyžádal noční požár obytného domu v Oloví na Sokolovsku. S požárem hasiči bojovali dvě hodiny.

Požár v bytě obytného domu nahlásili obyvatelé domu krátce po desáté hodině večer s tím, že uvnitř hořícího bytu jsou dvě osoby. Na místo vyjeli hasiči z pěti jednotek. Jako první byli na místě hasiči z místní jednotky, z hořícího bytu zachránili jednu osobu, další nájemníci pak před ohněm utekli sami.

Hasičům se podařilo požár dostat pod kontrolu do půl hodiny od nahlášení, celková likvidace trvala dvě hodiny. Při požáru se zranilo celkem šest osob. Nejvážněji zraněný byl muž ze zasaženého bytu, kterého s popáleninami transportoval přivolaný vrtulník na popáleninové centrum pražské nemocnice na Vinohradech. Další dvě osoby nadýchané kouřem převezly sanitky záchranné služby do nemocnice, na místě pak záchranná služba ošetřila další dva nadýchané kouřem a jednoho muže v šoku.

Ve spolupráci se starostou města Oloví zajistili hasiči pro nájemníky náhradní ubytování. Předběžná škoda je vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčina požáru zůstává v šetření. Vyšetřovatel požárů nevyloučil možné cizí zavinění.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio