Podnikavci v Mostě okrádají lidi kvůli údajnému přemnožení štěnic

16. srpen 2013
Krimi příběhy

V Mostě se množí další druh podvodů. Vychytralí podnikavci využívají toho, že se v některých místech ve městě přemnožily štěnice.

Podvodníci se vloudí do bytu s tím, že jdou hubit obtížný hmyz. Jejich praktiky se ale klasickým deratizátorům jen vzdáleně podobají a nemají s nimi nic společného. Většinou se poškození lidé nevyhnou ani psychickému nátlaku. Podvodníci většinou tvrdí, že pokud je nepustíte do bytu, bude vás čekat finanční postih.

To se stalo už ve dvou případech, kdy se neznámá žena vloudila do bytů seniorek s výhružkou, že když jí nepustí do bytu, tak jim zastaví výplatu důchodu. V jednom případě se domáhala 2500 korun a ve druhém případě dala seniorka ženě 4000 korun s tím, aby jí zbytek vrátila. Mezi tím jí ale podvodnice ukradla z bytu další peníze.

Policie začala případy řešit, zároveň ale prosí všechny lidi, aby si dávali pozor na podezřelé osoby a nedůvěřovali jim. Policisté také pátrají po neznámé podvodnici. Ženě je zhruba 35 - 40 let, je asi 170 cm vysoká a je silnější postavy. Má světlou pleť, hnědé oči a krátké vlnité tmavě hnědé vlasy.

autor: bach
Spustit audio