M. Topolánek: V otázce Benešových dekretů jsme neustoupili

Do nejsilnější frakce v Evropském parlamentu usedne devět europoslanců zvolených za ODS. Klub Evropské lidové strany-Evropských demokratů o tom rozhodl včera. Občanští demokraté budou patřit k největší parlamentní frakci i přes původní odpor německých členů klubu, kterým vadí rétorika ODS ohledně Benešových dekretů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Topolánek

Miroslav Topolánek | Foto: Miroslav Topolánek

Šéf ODS Mirek Topolánek Radiožurnálu v Bruselu řekl, že jeho strana ve vyjednáváních nakonec nemusela udělat výrazné ústupky.

"Pouze můžeme usilovat o to, abychom v toku času příštích generací připravili komunikaci na regionální, obecní, podnikatelské, kulturní, sportovní úrovni tak, aby se prostě ta pachuť výsledků II. světové války a vůbec celého toho problému ztratila. Já jsem jim řekl, že to nemá žádné takové řešení, jaké si oni představují. V otázce Benešových dekretů jsme neustoupili ani o milimetr," zdůraznil Topolánek.

Německý poslanec Markus Ferber také uvedl, že se ODS zavázala usilovat o konkordát s Vatikánem. Špičky ODS konstatují, že vyslovily ochotu zahájit s Vatikánem jednání, které by dospělo ke vzájemně přijatelné smlouvě s Českem. Slovo konkordát se ale podle Topolánka v textu nevyskytuje.

Milan Kopp, Pavla Kvapilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme