Host dne: ekolog Miroslav Šuta

28. srpen 2013

Ptejte se hosta. Předem i naživo.

Zajímá vás, jaké je životní prostředí ve vašem okolí? A jaká práva máme, když se ptáme na podrobnosti? Jaká jsou nejznámější ekologická a zdravotní rizika života v Evropě? Jaká je legislativa Evropské unie v boji proti znečišťování životního prostředí?

Poslechněte si rozhovor s MUDr. Miroslavem Šutou, odborným poradcem v oblasti ekologických a zdravotních rizik a spoluzakladatelem Centra pro životní prostředí a zdraví. Moderuje Robert Tamchyna.

Od 10.00 do 17.00 se ptejte prostřednictvím naší aplikace.


Nebo se ptejte hned. Pošlete dotaz na e-mail leonardo@rozhlas.cz s předmětem Host dne: Miroslav Šuta.

Seriál týdne: Laboratorní diagnostika
V současné medicíně bývá zdůrazňována dříve opomíjená součást léčebného procesu – komunikace mezi lékařem a pacientem. Tak trochu stranou ale zůstává fakt, že někteří lékaři si s pacienty příliš nepopovídají, protože se s nimi během vyšetření vlastně vůbec nepotkají. Ale i přesto toho o jejich zdravotním stavu vědí dost. Řeknou jim to totiž vzorky různých biologických materiálů, které zkoumají v laboratoři. Vybrané metody laboratorní diagnostiky užívané na odděleních klinické biochemie a klinické mikrobiologie představí seriál tohoto týdne, který připravil Martin Srb.

Pondělí: Informace ze zkumavky
Úterý: Moč a drogy
Středa: Našli jsme tam DNA
Čtvrtek: Proč se (ne)bát úniku vzorků
Pátek: Oko u mikroskopu

Další příspěvky:
Inovace kvality ovzduší
zVědavosti: Jak stát podporuje vědu?

autor: Tvůrčí skupina popularizace vědy
Spustit audio