Podvodníci, kteří ukradli seniorce z Ústí nad Labem osmdesát tisíc, jsou za mřížemi

28. srpen 2013
Krimi příběhy

Seniorka z Ústí nad Labem chtěla půjčit peníze na operaci syna neznámým lidem, kteří ji oslovili na ulici. Podvodníci si ale vše vymysleli a okradli ji. Policie nyní dva muže a ženu dopadla.

Zloději ženu vytipovali u hlavní pošty na Masarykově ulici v Ústí nad Labem. Neznámá žena s cizím přízvukem ji požádala o pomoc, protože potřebovala peníze na operaci svého syna, kterému se stala nehoda. Ten příběh byl ale samozřejmě vymyšlený. Seniorka byla obezřetná a chtěla peníze předat přímo v nemocnici do rukou lékaře. To se ale samozřejmě nestalo.

Podvodníci odvezli seniorku do banky, kde peníze vyzvedla a poté měli odjet do nemocnice. Přemluvili ji ale, aby se nejdřív zastavili u ní doma. Tam jí řekli, že se před cestou za synem ještě zastaví v autoservisu a pak ji vyzvednou. Když odešli, zjistila osmdesátiletá důchodkyně, že jsou peníze pryč. Stalo se to nejspíš ve chvili kdy telefonovala.

Policisté podvodníky dopadli v Brně. Tam si totiž půjčili auto, ve kterém do Ústí vyrazili. Právě to se jim ale stalo osudným. Policie z kamerového systému zjistila státní poznávací značku auta a pak už bylo jasné, kam si pro ně má přijít.

Dva muži a žena byli cizinci a v půjčeném autě se našla i paruka, brýle a věci na převlečení. Je tedy jasné, že svůj čin měli promyšlený. Jsou teď ve vazbě a čelí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

autor: Tomáš Kopecký
Spustit audio