Češi v Mostě zářili! Vršecký vyhrál, Lacko byl dvakrát druhý

2. září 2013

Na mosteckém autodromu se o víkendu jel už sedmý podnik letošního ročníku Evropského poháru tahačů. Tradičně byli vidět i čeští jezdci: Adam Lacko se dvakrát probil na stupně vítězů, jeho konkurent David Vršecký vyhrál poslední závod.

Dvojnásobný šampion Vršecký si na své Buggyře užil smůly ažaž v sobotu, kdy dojel čtvrtý a další závod kvůli kolizi nedokončil. V neděli nejprve skončil až sedmý, a tak ho závěrečný výsledek z hendikepového závodu hodně potěšil. "Je to super, protože do dalšího závodu žiješ z té výhry a ta atmosféra se tě furt drží. Lidi úžasný. Loni jsem říkal, jak to bylo cítit, jak to podpoří, nakopne, abys ze sebe dostal, co to jde," děkoval fanouškům Vršecký.

Výborně si v Mostě vedl jeho rival ze židovické stáje MKR Lacko. V závodech s hendikepovým startem vylepšil své osobní skóre o dvě druhá místa. "Můžu být naprosto spokojený, domácí půda, dvě krásná pódia. Tím pádem nejúspěšnější Čech, což se vždycky počítá. I pro české fanoušky musel být poslední závod zajímavý, protože se tam hodně dělo," potěšilo Lacka, že se diváci, kterých o víkendu dorazilo na mostecký autodrom 90 tisíc, nakonec přeci jen dočkali napínavého závodu.

Ten nabídl unikátní moment, tři tahače s českými jezdci v čele startovního pole. "Historicky už to bylo, že na stupních vítězů stáli Martin Koloc, Frankie Vojtíšek a Standa Matějovský. Tak bysme takhle byli podruhé. Frankie si drží hrozně moc tu stopu, až ho soupeři vyťukají mimo trať a na tom prodělává," vysvětlil Lacko, proč Vojtíšek dvakrát přišel o stupně vítězů. I tak si ale český veterán v Mostě dojel pro nejlepší výsledky v sezóně.

autor: dak
Spustit audio