Semafor volá: Pomáhejte s námi! aneb Když je člověk v tísni, je tu Český rozhlas

5. září 2013

V úterý 10. září se od 20:00 hodin v Divadle Semafor uskuteční charitativní koncert na podporu lidí zasaženými povodněmi. Přestože od tragických událostí uplynulo několik měsíců, peníze jsou stále potřeba, a proto přichází další vlna pomoci.

Český rozhlas, Divadlo Semafor a Člověk v tísni pořádají v úterý 10. září od 20.00 hodin, jako další vlnu pomoci, charitativní koncert. V rámci hudebního večera vystoupí Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Lenka Filipová a její dcera Lenny, Jan Budař, Radim Schwab, Tomáš Šulaj, Radka Fišarová, František „Satchmo“ Procházka, Lucie Černíková a celá řada dalších členů divadla Semafor a hostů. Koncert uvádí moderátor Českého rozhlasu Tomáš Černý.

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně divadla Semafor na adrese Dejvická 27, Praha 6 nebo na stránkách semafor.cz. Koncert odvysílá v přímém přenosu Český rozhlas Dvojka, videopřenos pak bude možné shlédnout na webu pomahejtesnami.cz.

Lidé mohou pomoci zakoupením vstupenky na koncert nebo zasláním SMS ve tvaru DMS_SOSPOVODNE na číslo 87777. (Cena DMS je 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč). Další možnost pak budou mít prostřednictvím call linky v rámci přímého přenosu koncertu.

Akce navazuje na předchozí úspěšnou sbírku Českého rozhlasu „Pomáhejte s námi“, kterou Český rozhlas ve spolupráci se svým nadačním fondem uspořádal pro lidi postižené povodněmi, a která vynesla 12,2 milionů korun.

„Když jsme v hektické době povodní připravovali sbírku „Pomáhejte s námi“, nečekali jsme, že se vybere dvanáct milionů korun. Jsme za to posluchačům vděčni. Přesto je ale zjevné, že pomoc je, s přicházejícím podzimem a zimou, nutná stále. Proto věřím, že i tento charitativní koncert naše posluchače osloví a že přinese pomoc tam, kde je jí potřeba,“ podotýká René Zavoral náměstek generálního ředitel Českého rozhlasu pro program
a vysílání.

Zapojení Divadla Semafor do realizace koncertu je nasnadě. Samo si totiž prošlo hrůzami povodní v roce 2002. V době, kdy ještě sídlilo v podzemních sálech Hudebního divadla Karlín. Své současné místo tak našlo až po ničivých povodních.

Společnost Člověk v tísni svou podporu koncertu připojí již existující veřejnou sbírkou SOS Povodně 2013, která pomáhá rodinám zasažených povodněmi. A také z důvodu spolupráce na předchozím projektu „Pomáhejte s námi“, kde se postarala o rozdělení části finančních prostředků.

„Dovolte mi poděkovat všem soukromým dárcům i firmám, díky kterým jsme schopni pomoci konkrétním rodinám postavit se znovu na vlastní nohy, opravit si dům, pořídit kuchyňskou linku nebo ledničku. Lidé, kteří vinou povodní často přišli o vše, mají díky vám šanci vrátit se k normálnímu životu,“ říká ředitel společnosti Člověk v tísni Šimon Pánek.

Více informací naleznete na dvojka.rozhlas.cz, semafor.cz a clovekvtisni.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace