Policisté na Mostecku řeší tři případy obelhaných a okradených seniorů

9. září 2013
Krimi příběhy

I přes důrazná varování policistů i médií přibývá seniorů, kteří uvěří mazaným podvodníkům a nechají se okrást o tisíce korun. Tři případy teď řeší například policisté v Mostě. Postupy a vynalézavost podvodníků se přitom stále mění a zdokonalují.

První případ je hodně cynický a nelidský. Podvodnice si našla 85letou důchodkyni, kterou oslovila na ulici v Mostě a s tím, že stařenčin manžel upadl na schodech, je v nemocnici a nemá u sebe žádné doklady. Seniorka byla ze zprávy o svém muži rozrušena, sedla si na lavičku, podvodnice ji uklidňovala a chtěla stále vidět její doklady. Stařenka proto vyndala peněženku a než se nadála, žena ji okradla. O kolik, to policisté neuvádějí. Podvodnice je ve věku asi 40 let, je silnější, vyšší postavy a krátkých světle hnědých vlasů.

Ve druhém případu se stala terčem podvodnice 78letá žena. Podvodnice se jí vloudila do domácnosti s vymyšlenou historkou, že je z výboru a přišla kvůli kontrole domácnosti a také jí nese příspěvek. Seniorka odešla uvařit návštěvnici kávu a večer pak zjistila, že jí podvodnice z vedlejšího pokoje ukradla úspory.

Ve třetím případě jde skutečně o kuriózní loupež a obětí je tentokrát muž. Podvodnice si tentokrát zahrála na policistku. Senior šel parkem cestou z mosteckého supermarketu, když mu podvodnice začala tvrdit, že ví, že nakupoval v supermarketu a platil falešnou bankovkou. Požádala o jeho doklady a chtěla vidět i ostatní bankovky. Uvedla, že je od policie a podstrčila mu falešnou průkazku, zřejmě vlastnoručně vyrobenou. Následně muže požádala, aby na ni počkal v parku a odešla i s bankovkami. Senior však na neznámou čekal marně.

Spustit audio