Frankfurt 2013: premiéra nové Škody Rapid Spaceback

10. září 2013

Desítky světových premiér nejrůznějších vozů nabídne ode dneška podzimní autosalon ve Frankfurtu. Tomu ale předchází velká večerní automobilová show pro tisícovku pozvaných novinářů z celého světa, na které největší evropská automobilka – koncern Volkswagen, ukazuje své novinky. Chybět mezi nimi nemohla ani ta z Mladé Boleslavi – Škoda Rapid Spaceback.

„Není to kombi, je to hatchback – tedy pětidveřové auto takzvaného segmentu Golf. Rapid Spaceback má však větší kufr o 35 litrů – konkrétně 415 litrů. Na českém trhu očekáváme vyrovnané prodeje obou verzí Rapidu, tedy půl na půl.“

Představení novinek koncernu Volkswagen si nemohl nechat ujít ani Michal Štengl, zástupce šéfredaktora časopisu Auto 7. Jaký je první dojem z toho, jak se tady ukázala Škodovka? „Rapid Spaceback jsem viděl vlastně pouze na fotografiích, kde jsem úplně neměl názor na to, jak auto vypadá. Ale teď naživo musím přiznat, že je to jedna z nejhezčích Škodovek, co jsem v poslední době viděl,“ říká Michal Štengl.

Michal Štengl usedl za volant – tady je oproti Rapidu, který známe, rozdíl. „V prvé řadě bílá barva v interiéru je na Škodovku poměrně nezvyklá záležitost. Vidím trošku i jiné rádio,“ popisuje vzhled vozu Michal Štengl.
„Sáhněte na plasty, které jsou na palubní desce, protože novináři psali, že budou měkčené, to je překvapení,“ vyzývá zástupce šéfredaktora časopisu Auto 7 Jan Říha.
„Skutečně i já jsem zaznamenal, že měly být plasty měkčené, ale podle zvuku, jak do toho ťukám, to vypadá na tvrdé plasty,“ upozorňuje Michal Štengl.

Čtěte také

„Premiéra je naplánovaná na 10. října. Na domácím trhu zacílíme zejména na retailovou klientelu, což znamená na soukromé zájemce o vůz. Zejména mladé rodiny,“ doplňuje mluvčí Škoda Auto Jozef Baláž.

autor: jař
Spustit audio