Ústečané se musí kvůli 1/2Maratonu připravit na dopravní komplikace

13. září 2013

Ústí nad Labem se po roce opět chystá na oblíbený 1/2Maraton. Ten s sebou ale přinese také omezení - a to nejen pro řidiče, ale také pro cestující ústeckou městskou hromadnou dopravou. Uzavírky budou v neděli téměř v celém centru.

Celkem bude uzavřeno 24 míst. Neprojedete například přes Benešův most, Mírové nebo Lidické náměstí, ani částí Masarykovy ulice a zcela uzavřená bude také ulice Pařížská a Velká Hradební.

Silnice začnou policisté a městští strážníci uzavírat v neděli v 6 hodin ráno a město bude opět plně průjezdné až kolem 18. hodiny. Pokud tedy nepotřebujete, určitě se autem do města v neděli nevydávejte.

Mapa běhu - objízdné trasy

Komplikace čekají na cestující ústeckou MHD. Ústecký dopravní podnik zřídil kvůli nutnému uzavření zastávek v centru města dvě provizorní. V podstatě všechny linky, které odjíždějí ze zastávek kolem Mírového náměstí budou odjíždět od budovy bývalého Uhlozbytu, naproti parkovacímu domu na křižovatce Předmostí.

Další zastávky, které se v neděli uzavřou kolem divadla, najdou cestující na Hraničáři. Na zmíněných provizorních zastávkách budou také revizoři, kteří cestujícím odpoví na případné dotazy.

Ústecký dopravní podnik také zřizuje speciální infolinku, kde se cestující můžou o změnách také informovat - její číslo je 800 100 613.

Všechny uzavírky i změny v MHD najdete v přiložených souborech.

autor: bach
Spustit audio