Firma roku Karlovarského kraje 2013 vyrábí i montuje plastová okna

20. září 2013

Nejlepší firmou Karlovarského kraje se stala společnost Nelan, která vyrábí i montuje plastová okna. Zároveň se díky své péči o zaměstnance stala i odpovědnou firmou Karlovarského kraje. Vítězové osmého ročníku této soutěže postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Karlovarský kraj.

Vítězná firma Nelan uspěla v konkurenci 197 společností a zároveň ovládla i kategorii Vodafone Odpovědná firma roku 2013. Na trhu je od roku 1991 a zaměstnává 40 lidí. „Společnost nás zaujala nejen tím, že krom montování plastových oken je i vyrábí, ale i svou péčí o zaměstnance. Umožňuje jim placené volno či flexibilní pracovní dobu, aby se mohli starat o své děti. Zaměstnávají vozíčkáře a jsou například partnery projektu v péči o zrak“, zdůvodňuje výběr porotce Lukáš Žák.

Na druhém místě se mezi firmami umístila společnost Ept connector, která vyrábí součástky pro elektrotechniku a zaměstnává 118 lidí. Třetí příčku obsadil výrobce a prodejce brusných nástrojů Lukas CZ.

O živnostenský titul bojovalo 198 podnikatelů. Porotu nejvíce zaujal příběh Lenky Bierové, která vyrábí ručně vinuté perličky a inspiraci nových vzorů hledá na samotných ženách. Za osmileté období podnikání se jí podařilo prosadit se v konkurenci a získat zakázku na sadu perliček pro finalistky soutěže Miss Princess of the World a strávit tak dva měsíce v Dubaji.

Na druhém místě soutěže Živnostník roku 2013 se umístil veterinář Martin Sobota, který se stará o zvířecí pacienty a plánuje nepřetržitý provoz i možnost hospitalizace. Třetí místo patří Janu Křížovi. Ten se věnuje klempířskému a pokrývačskému řemeslu a pracuje s břidlicí.

Slavnostní vyhlášení celostátních vítězů soutěží Firma roku 2013, Živnostník roku 2013 i Odpovědná firma roku 2013 proběhne 4. prosince v Praze.

Firma roku Karlovarského kraje 2013:

1. NELAN
2. EPT CONNECTOR
3. LUKAS CZ

Živnostník roku Karlovarského kraje 2013:

1. Lenka Bierová
2. MVDr. Martin Sobota
3. Jan Kříž

Odpovědná firma Karlovarského kraje 2013:

NELAN

autor: Radim Jehlík
Spustit audio