Ostravští policisté rozlouskli případ kradených vozíků

Téměř dokonalé perpetum mobile vymyslel padesátiletý dělník z Nové huti. Našel cestu, jak okrást firmu. Z areálů společnosti vyvezl na tři desítky obrovských kovových vozíků, které prodával do sběrny surovin. Pracovníci sběrny dvoutunová zařízení rozřezali autogenem a kovový šrot prodali za dvojnásobek ceny zpět výkupně kovů v Nové huti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

v ocelárně

v ocelárně | Foto: Česká televize

Jednoduchý princip, který organizátor vymyslel, popisuje ostravský policista Luděk Naivert. "Požádal dalšího zaměstnance, který tam jezdí okolo s vysokozdvižným vozíkem, zdali by mu to nepomohl naložit na vozidlo Liaz, ten se ho zeptá, jestli je to legální, on odpoví že ano, takže on přijede a vozíky naloží."

Dvoutunové vozíky končily ve sběrně v Ostravě-Radvanicích. Tam zloději dostali za kilogram kovu až 2,50 Kč. Lidé ze sběrny však také chtěli zbohatnout. Obrovská zařízení rozřezali autogenem a prodali to dál. Jejich drzost neznala mezí - kusy vozíků totiž prodávali do výkupny kovů Nové huti, a to už za dvojnásobek ceny.

Vozíky patřily společnosti Vysoké pece, která v areálu Nové huti sídlí. Škodu vyčíslila na čtyři milióny korun. Organizátor s jedním komplicem skončil ve vazbě. Vrátný, který je bez mrknutí oka pouštěl, je stíhán na svobodě.

Andrea Brtníková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme