V sokolovské nemocnici vzniká nové rehabilitační oddělení

2. říjen 2013

V Nemocnici Sokolov buduje Karlovarský kraj nové rehabilitační oddělení. V opravené levé části pavilonu D vznikne ambulance i sedm pokojů s 19 lůžky pro pacienty po cévní mozkové příhodě. První z nich přijme oddělení během prosince

Rekonstrukci provádějí stavebníci ve třech patrech budovy, dokončují se omítky, připravuje se instalace mobiliáře. „Investiční akce Karlovarského kraje je naplánována zhruba do 23 milionů korun. Práce budou ukončeny během 6 týdnů,“ uvedl hejtman Josef Novotný během kontrolního dne stavby a připomněl, že vybudování nového rehabilitačního oddělení nemocnice je podmínkou udržení akreditovaného pracoviště Iktového centra.

Podle správního ředitele nemocnice Eduarda Škivry nebude na oddělení chybět vodoléčba, magnetoterapie a moderní přístroje pro rehabilitaci. Část vybavení získala nemocnice díky evropské dotaci.

V areálu nemocnice také pokračují práce na rekonstrukci budovy ředitelství. Karlovarský kraj připravuje i stavební úpravy pavilonu, v němž bude sídlit oční oddělení. „V letošním roce počítáme s investicemi do Nemocnice Sokolov z krajského rozpočtu zhruba ve výši 70 milionů korun,“ uzavřel hejtman.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio