Naložené krouhané zimní zelí
Potřebujete (na 10 kg zelí):20 dkg soli,2 dkg celého kmínu,15 dkg nakrájené cibule,jeřabiny,jablka,mrkev
Postup:
Zelí prosypeme solí, kmínem, přidáme nasekanou cibuli, jeřabiny a jablka, mrkev. Směs sešlapeme nebo upěchujeme ve vaně a přebytečnou šťávu odlijeme stranou. Šťávu nevylíváme. Směs naporcujeme do sklenic, po týdnu přendáme do chladnější místnosti. Odlitou šťávu průběžně do sklenic doléváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.