Ostrov bude hostit tradiční dětský a televizní festival Oty Hofmana

4. říjen 2013

Hry a volný čas, to je hlavní téma letošního 45. dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana, který se bude konat od 6. do 9. října v Ostrově.

Dětem se představí celkem 11 snímků, pět v soutěži filmů, tři v soutěži televizní tvorby a tři v sekci tematických filmů. V čele pětičlenné poroty zasedne režisér Juraj Šajmovič. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program.

Předchozí ročníky Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana prokázaly, že děti už nejsou jen pasivními konzumenty toho, co jim přináší filmové plátno a televizní obrazovka, ale samy tvoří a díky technickým možnostem a svobodě svoji práci šíří doslova po celém světě.

Filmový a televizní festival Oty Hofmana, původně Národní přehlídka filmů pro děti, vznikla v roce 1969 z iniciativy nadšenců, ostrovských učitelů a členů Dětského filmového klubu Martin.

Pravidelným návštěvníkem a fandou přehlídky byl scénárista a spisovatel Ota Hofman. Po létech jeho patronátu nejen nad přehlídkou, ale i celou dětskou tvorbou, byl nově se formující festival s laskavým svolením Ireny Hofmanové pojmenován - Festival Oty Hofmana.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio