V České Lípě můžete za opuštěný kočárek dostat pokutu

Ode dneška by v ulicích České Lípy neměl stát bez dozoru žádný kočárek s dítětem. Zakazuje to totiž nová vyhláška o veřejném pořádku. Pokud maminka nebo tatínek nechá kočárek s dítětem třeba před obchodem bez dozoru, hrozí jim pokuta. Tamní radnice nehodlá maminky šikanovat a postihy budou výjimečné, vyhláškou chce ochránit rodiče i jejich děti před případnou tragédií. Zároveň zjistí, do kterých obchodů maminky s kočárkem nemohou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní dvojkočárek

Sportovní dvojkočárek | Foto: Marek Král

Městští strážníci proto budou maminky pouze upozorňovat na možnost brát si děti s sebou do prostoru úřadů, prodejen anebo restaurací. Podle starosty Petra Skokana jde o problém rozsáhlý. "Není to jen jen to, jesti maminka nechá dítě opuštěné."

Českolipská radnice proto chystá anketu, která má zmapovat sitauci ve městě. Do některých obchodů se totiž s kočárky vůbec nesmí. Cílem je, aby podnikatelé změnili názor a pro rodiče s dětmi vytvořili podmínky. "Budeme vyzývat maminky, aby nám řekly, kde není bezbariérový vstup a kde jim není umožněno s dítětem nakupovat."

Postihy proto budou výjimečné. "Městší strážníci mají pokyn řešit přestupky proti nové vyhlášce domluvou."

Radnice chce vyvolat diskuzi na toto závažné téma. Po určité době vyhlášku odvolá.

Markéta Kaclová, Zdenka Schovánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme