Srážka vlaků na Strakonicku má druhou oběť

Už druhou oběť má železniční nehoda, která se stala minulý týden u Blanice na Strakonicku. V českobudějovické nemocnici podlehla těžkým zraněným žena z jedné z vlakových souprav. Na místě nehody zahynul 64letý muž. V peči lékařů je dalších 13 zraněných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

srážka vlaků

srážka vlaků | Foto: David Veis

Českému rozhlasu to potvrdil primář Pavel Kopačka. "Paní, kterou jsme udávali, že šlo o těžké poranění mozku, která byla operována na neurochirurgii, zemřela. Další pacienti jsou ve stabilizovaném stavu, sbyla operována jedna roztříštěná pánev a paní je v pořádku."

Další zranění jsou ještě v nemocnicích v Plzni, Prachaticích a Strakonicích. Vedle dvou lidských životů si nehoda vyžádala celkem 17 těžkých a 18 lehkých zranění. Srážku pravděpodobně zavinil jeden ze strojvedoucích, který neuposlechl rozkaz, aby počkal na protijedoucí soupravu ve stanici Bavorov a jel dále. Na jednokolejné trati se podle odborníků srážce nedalo zabránit.

Markéta Kaclová, Mirka Nezvalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme