Karlovarský kraj pokračuje v jednání o pobočce strojní fakulty v Sokolově

7. říjen 2013

Během minulého týdne pokračovalo na krajském úřadě jednání hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného se zástupci Fakulty strojní Západočeské univerzity Plzeň o podmínkách otevření pracoviště fakulty v Sokolově. K jednání přizval hejtman představitele hospodářských komor, Hospodářské a sociální rady Sokolovska nebo společnosti Sokolovská uhelná.

Hovořilo se především o tom, jak zabezpečit otevření pobočky a zajistit dostatečnou propagaci oboru. „Věřím, že zástupci firem i hospodářských komor podpoří vznik pracoviště vysoké školy a budou úzce spolupracovat na zahájení provozu pobočky,“ uvedl hejtman a dodal, že jde o kombinovanou formu studia, tedy při zaměstnání, což by umožnilo zaměstnancům regionálních firem získat nebo si zvýšit kvalifikaci v oboru. „Doufám, že zaměstnavatelé vyjdou studentům vstříc a vytvoří jim potřebné podmínky pro další vzdělávání,“ zdůraznil Novotný.

Na náboru dostatečného počtu budoucích studentů se bude podílet také Integrovaná střední škola technická a ekonomická v Sokolově, v jejíchž prostorách bude výuka probíhat. „Otevření pobočky musí předcházet intenzivní kampaň, která bude prezentovat atraktivity studia i možnosti uplatnění absolventů na trhu práce,“ vysvětlil hejtman.

Účastníci setkání se dohodli, že zástupci strojní fakulty do dvou týdnů předloží finanční požadavky na zajištění chodu pobočky a na vybavení vysokoškolského pracoviště.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio