Miloslava Vostrá: Rádi bychom uspořádali referendum o církevních restitucích

Celý den strávil Jan Pokorný s místopředsedkyní KSČM Miloslavou Vostrou, dvojkou na středočeské kandidátce. Po 17. hodině završil Den s lídrem ve studiu, a to rozhovorem ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„Náš program není krátkodobý, ale spíš střednědobý. Není to tak, že v případě úspěchu naší strany ve volbách se všechno hned změní,“ uznává Miloslava Vostrá v úvodu rozhovoru, když se jí moderátor Jan Pokorný zeptal na některé z bodů volebního programu.

Hlavním cílem KSČM je socialismus. Můžeme nějaký takový fungující systém v zahraničí najít? Podle Miloslavy Vostré jsou dobrými příklady severské země. „Švédsko je zvláštní uskupení ve fungování státu a odvodech daní. Je také ukázkou toho, že to funguje,“ míní.

Čtěte také

Jak však dosáhnout toho, aby se Česko dostalo na tuto úroveň? „Záleží na stavu ekonomiky a jejím rozvoji,“ odpovídá. Jak nastartovat růst české ekonomiky? Z čeho brát peníze na státní investice? A co by změnilo případné referendum o církevních restitucích? I to jste mohli slyšet po 17. hodině.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , šše
Spustit audio