Český rozhlas Plzeň zve na veřejný poslech rozhlasové hry Slyšel jsem Anděla

9. říjen 2013

Ve Velkém činoherním studiu Českého rozhlasu Plzeň se v pondělí 14. října 2013 v 18.00 hodin uskuteční veřejný poslech rozhlasové hry Jiřího Kamena Slyšel jsem anděla.

Téma hry rozhlasového tvůrce a prozaika Jiřího Kamena je vystiženo v podtitulku slovy nepravděpodobná groteska z politické současnosti. Kamen netepe žádnou konkrétní politickou osobnost, stranu, hnutí či jinou hybnou společenskou sílu, ale ve hře se poznají všichni, kteří bezostyšně užívají pochybných, nestoudných a manipulativních praktik pro svůj profit a společensko politický vzestup.

„Zápletka je založena na faktu zneužívání starých lidí ocitnuvších se v úzkých, ve svízelné situaci, žijících v obavě ze zabavení bytu exekutorem. Podstata tkví v tom, jak rafinovaným způsobem, pod pláštíkem pomoci, připravit tyto nešťastníky o majetek a mazaně z nich učinit podpůrnou sílu, proměnit je v nadšené sympatizanty a nakonec i členy nově založené strany. V tomto smyslu je Kamenova hra také moralitou, vtělenou do groteskního hávu nadsázky dohnané až absurditě“, uvedl režisér Miroslav Buriánek.

Ve hře vystoupí Miloslav Mejzlík, Jan Přeučil, Bronislav Kotiš, Zdeněk Mucha, Jana Kubátová, Petr Jančařík a další.

Po poslechu následuje beseda s tvůrci pořadu.

Rozhlasová hra bude uvedena ve vysílání Českého rozhlasu Vltava v úterý 15. října 2013.

Spustit audio