Řidiči parkující na českobudějovickém sídlišti Máj musí mít nervy z oceli

8. říjen 2013

Zaparkovat na českobudějovickém sídlišti Máj je umění. A v tomto případě nejde o řidičské umění, ale o závod na čas. Místní obyvatele přichází při parkování o nervy, město pro změnu o peníze.

Problém je nejenom najít parkovacího místo, ale také z něho odjet. Na všechny nesprávně zaparkované automobily ale policisté botičky dát nemohou. Tolik jich totiž nemají. A tak tady platí trochu jiná pravidla.

Parkování znepříjemňuje život místním obyvatelům a také komplikuje čištění ulic. Navíc se podle slov vedoucí odboru veřejných statků českobudějovického magistrátu Vladimíry Hruškové i prodraží. Od roku 2009 se počet parkovacích míst na tomto sídlišti zvýšil o více než čtyři stovky.

Obyvatelé této lokality se rozdělili na dva tábory – jedni volají po dalších místech, druzí chtějí místo asfaltu zeleň. Českobudějovický magistrát nabízel další způsob, jak danou situaci vyřešit. Ten se ale nesetkal s velkým nadšením, což potvrdil i primátor Juraj Thoma z Hnutí Občané pro Budějovice.

Není člověk ten, který by se zavděčil lidem všem – říká jedno z našich českých přísloví. To platí i v tomto případě. Vypadá to, že problém parkování na májském sídlišti nemá uspokojivé řešení pro všechny. Večerní boj o místo bude tedy i nadále typickým projevem řidičů bydlících v této lokalitě.

Spustit audio