Policisté chytili ženu, která kradla na místě posledního odpočinku

16. říjen 2013
Krimi příběhy

To, že ani hřbitov není pro některé lidi místem, kde by se měli chovat slušně, svědčí i případ ženy z Teplic. Věci, které ukradla z hrobů, prodávala přímo v Teplicích. Nakonec jí ale chytili policisté v Děčíně.

Žena brala ze hřbitovů v podstatě všechno, co jí přišlo pod ruku. Nejen živé a umělé květiny, ale také například smuteční věnce. Tyto věci následně prodávala. Nejdřív se snažila zpeněžit uloupené věci v Teplicích. Tam jí ale už po nějakém čase prokoukli, a tak vyrazila na lup na Děčínsko.

56letá žena skončila v rukách zákona díky svědkům. Pomohl především kameník, který pracuje na děčínských hřbitovech. Přišlo mu divné, jak žena chodí s plnými taškami po hřbitově.

Ženě nejen nedělalo problém krást na hřbitově, navíc odnesla kradené věci i do děčínského muzea, kde se je také snažila prodat. Za krádež jí teď čeká s největší pravděpodobností přestupkové řízení.

Lidé by si ale měli dávat pozor na své věci a výzdobu na hrobech i dál. Zejména teď, když začínají upravovat místa posledního odpočinku svých blízkých před památkou zesnulých. Na to pamatují také policisté, a proto budou jak na samotných hřbitovech, tak i kolem nich víc hlídkovat.

autor: bach
Spustit audio