V Sokolově se v pátek i sobotu uskuteční výstava středních škol

22. říjen 2013

Karlovarský kraj pořádá ve spolupráci se středními školami z regionu „Výstavu středních škol aneb Kam po základní škole“. Výstava se uskuteční ve dnech 25. a 26. října v prostorách sportovní haly Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově. Zváni jsou všichni žáci, kteří končí povinnou školní docházku, a jejich rodiče.

Aby žáci základních škol netápali při výběru střední školy a udělali si jasnou představu o nabídkách nejrůznějších vzdělávacích institucí, uspořádal Karlovarský kraj sérii výstav středních škol. Organizace výstav se zhostily tři střední školy, a sice Integrovaná střední škola Cheb, Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov a Střední průmyslová škola Ostrov. Každá ze škol organizuje výstavu ve vlastních prostorách a pro své spádové oblasti, přičemž posledně zmiňovaná škola má již výstavu za sebou. Nyní je řada na ISŠTE v Sokolově.

Na výstavě, která se uskuteční ve dnech 25. a 26. října, se představí téměř dvacet středních škol zřizovaných Karlovarským krajem. Žáci i rodiče se budou moci zeptat na vše ohledně výuky jednotlivých oborů. Přítomni budou rovněž potencionální zaměstnavatelé v rámci 5. ročníku Veletrhu zaměstnavatelů. V neposlední řadě bude pro zájemce otevřena i moderní budova Integrované střední školy technické a ekonomické.

Další výstava se uskuteční 7. listopadu, tentokrát v prostorách Sportovní haly TJ Lokomotiva v Chebu. Vstup na všechny akce je volný.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio