O odstranění Bohuslava Sobotky jsme v Lánech nemluvili, říká Zdeněk Škromach

Po několika dnech mlžení a popírání přiznali členové vedení ČSSD Michal Hašek, Jeroným Tejc, Jiří Zimola a Zdeněk Škromach, že se v sobotu večer po sečtení volebních výsledků opravdu setkali s prezidentem Milošem Zemanem. Výzvu k rezignaci na stranické funkce však odmítají. Prý je nutné „zklidnit situaci“.

„Nevyjadřoval jsem se z loajality ke kolegům, kteří měli obavy, jak by na naši schůzku s prezidentem reagoval předseda strany,“ vysvětluje Zdeněk Škromach v rozhovoru s Veronikou Sedláčkovou, proč v předchozích dnes veřejně nepřiznal lánskou schůzku.

Čtěte také

„V rámci strany je dlouhodobě vyvíjen nátlak vůči lidem, kteří jsou přesvědčeni o tom, že dobré vztahy s prezidentem Milošem Zemanem jsou prospěšné pro tuto zemi i sociální demokracii,“ dodává.

„S Milošem Zemanem jsme mluvili o volebním výsledku, který pro sociální demokracii nebyl vůbec lichotivý, víc k tomu není třeba dodávat,“ říká k obsahu schůzky. Na dotaz, zda se řeč točila i kolem odstranění Bohuslava Sobotky z vyjednávacího týmu ČSSD, se směje: „To je naprostý nesmysl.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: als , ves
Spustit audio