Dynamo chce v novém ročníku pobývat v horní polovině tabulky

5. srpen 2004

Fotbalisté Dynama České Budějovice vstupují do nového ročníku první ligy s optimismem, stabilizovanou ekonomikou a vyzrálým hráčským kádrem, který pomýšlí na umístění v horní polovině tabulky. To se Jihočechům povedlo i letos, kdy skončili osmí.

Přesně rok uplynul od chvíle, kdy fotbal v Budějovicích vzala do rukou investorská skupina v čele se současným předsedou představenstva Radomilem Procházkou. "Jsem šťasten, že mohu stát v čele klubu, který má za sebou takovou sezonu," řekl Procházka na středeční tiskové konferenci. "Nemůžeme mít jiný cíl než umístit se minimálně do osmého místa," dodal. Za jeho slovy stojí i trenér Pavel Tobiáš, který byl velmi spokojen s přípravou mužstva. "Během osmitýdenního cyklu jsme absolvovali soustředění na Šumavě a v rakouském Saalfeldenu. Sehráli jsme zápasy s mimořádně kvalitními soupeři, Legií Varšava a anglickým Plymouthem," připomněl Tobiáš. "V jedenácti utkáních jsme vystřídali 28 hráčů a pouze jedenkrát prohráli. Výsledky ukazují, že kádr má svou sílu," pochvaloval si. Soupisku Dynama momentálně tvoří 22 hráčů, v záloze je 16 fotbalistů třetiligového béčka. Odešli Seman (Kypr), Čáp (Příbram) a Křížek (Prachatice), o hostování I. Svobody v Drnovicích se rozhodne ve čtvrtek. Přišli Filipko (Izrael), Josef Němec (Plzeň) a Rožboud (Prachatice), z hostování byli natrvalo získáni Kafka, Kulič, Homoláč a Gruber. Kádr je nyní zdravotně v pořádku. "O složení jednotlivých řad do prvního zápasu máme z 90 procent jasno, neřešíme žádný zásadní problém," řekl Tobiáš.

V sezoně 2004/05 si českobudějovický klub připomene sto let od svého založení, do rámce oslav zařadí i postupnou dostavbu stadionu na Střeleckém ostrově. SK Dynamo se stalo akciovou společností, hospodařit bude s vyrovnaným rozpočtem 48 milionů korun. "Nikomu nic nedlužíme, chod klubu není závislý na prodeji hráčů," ubezpečil místopředseda dozorčí rady Vladimír Koubek.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio