Jak hodnotíte kvalitu českých a moravských vín?

12. listopad 2013
Radiofórum

Svatý Martin už léta nepřijíždí na bílém koni, za to s sebou ale stále častěji vozí Svatomartinské víno neboli první víno nového ročníku.

Svatomartinská vína jsou lehká a ovocná, vyrobená z vybraných odrůd výhradně na našem území.

Otevírání těchto vín sice není takovým svátkem jako otevírání slavného beaujolais ve Francii, ale jejich obliba i obliba celého rituálu, který k němu patří, v posledních letech stále roste.

Svatomartinská vína se poprvé rozlévají 11. listopadu v 11 hodin a až pak jsou k mání v obchodech, vinotékách i restauracích. Ochutnávka je vítanou záminkou například pro příjemně strávený večer.

Líbí se vám tradice Svatomartinského vína? Zlepšuje se kvalita našich vín? A jak si česká a moravská vína stojí ve srovnání se zahraniční konkurencí?

Diskutujte s námi na našem Facebooku!

Hostem Zuzany Rejchové bude po 19:00 prezident Svazu vinařů Tibor Nyitray.

O tématech Radiofóra můžete diskutovat i vy. Stačí vyplnit náš formulář.

autor: Susana
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.