Škoda Tour: Jeli jsme škodovkou 120 na hranice Číny

17. listopad 2013

Casablanca „o cestě tam a zase zpátky”... Tým nazvaný Škoda Tour podnikl road trip ve Škodě 120L na hranice Číny. Jeli 17065 km napříč střední Asií, kde se střídaly výhledy na nekonečné rovné pláně, sedmitisícovky v pohoří Ťan-šan, pouště a bez výjimky prý milí a vstřícní lidé.

Tým tří magorů, jak si sami říkají, se zná původně z dětských táborů. Tentokrát to ale byla jiná káva. Jiří Folbrecht, Jana Mázlová a Michal Mázl projeli Slovensko, jih Polska, Ukrajinu, Rusko a Kazachstán. Škodovka je na podobné cestování prý hodně pohodlná, nicméně dobrodružná – nikdy nevíte, co, kdy a kde se pokazí, a kam vlastně dojedete. A hlavně přitahuje pozornost – ne všcihni celníci na východě vědí, že motor vzadu nemá jenom Porsche...

Co všechno posádka viděla a zažila? Jak cestu plánovali? Co je uhranulo na místním životě v kazašských stepích? Jaké technické problémy překonávali? A dá se s autem jet na ráfku, úplně bez pneumatiky? – Dá. Jen je to trochu hlasité. :-)

Poslechněte si záznam veselé nedělní cestovatelské Casablanky Radia Wave. Hostem byl kompletní tým Škoda Tour: Jiří Folbrecht, Jana Mázlová a Michal Mázl. A podívejte se taky na fotky!

Facebook Casablanky
Facebook Škoda Tour

03008940.jpeg
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.