Peter Lipa a Milan Lasica: Návštěva po rokoch

20. listopad 2013

Kdo zná platinové album Lipa spieva Lasicu, určitě si přál, aby tato dvojice společně natočila další desku. Přáli si to Peter Lipa i Milan Lasica a po osmi letech začali na něm pracovat, album dostalo název „Návštěva po rokoch“ a je na něm 14 písní.

Bystrý glosátor našich životů, Milan Lasica, ve svých textech odkrývá naše tužby, sny, slabosti, lásky a všelijaké nešvary doby.

Autor hudby, Peter Lipa, si k jejich zaranžování a produkci přizval zkušené a osvědčené hudebníky – Oskara Rószu, Mariana Čekovského, Juraja Tatára, Martina Gašpara, Ronalda Kánika a Borise Urbánka. Dosáhl s nimi stylové různorodosti, kterou sjednotil svým zpěvem.

02212049.jpeg

Peter Lipa, otec slovenského jazzu, si každou písničku vychutnal, každé dal osobitý výraz. Třešničkou na dortu byl finální mastering košického rodáka a držitele několika Grammy, Vlada Mellera z firmy Masterdisk v New Yorku.

V průběhu Mozaiky budete moci posoudit zda „Návštěva po rokoch“, novinka velikánů slovenské kultury, Petera Lipy a Milana Lasici, bude rovněž aspirovat na platinové album.

Výběr z obsahu CD:

NulaMimozemšťanTúžbaNávštěva po rokochHlava plná snovČaro kaviarní

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio