Neuvěřitelných 60 let trvá umělecké školství v Hradci Králové!

26. listopad 2013
Regionální scéna

Pořad Regionální scéna, který přijde na řadu 26. listopadu, bude mít poněkud slavnostnější charakter, než bývá obvyklé.

Už neuvěřitelných 60 let trvá umělecké školství v Hradci Králové. Podpořit toto výročí přišly do studia Českého rozhlasu osoby vpravdě důvěryhodné: ředitel ZUŠ Střezina Karel Šust, jeho rovnoprávný kolega ze ZUŠ Habrmanova Petr Fiala a nechyběl ani slavný odchovanec, muzikant, skladatel i vydavatel hudby Pavel Sonda. Ten je v současné době shodou okolností ředitelem ZUŠ v Chlumci nad Cidlinou.

Příjemné vzpomínání, doplněné ukázkami tvorby současných žáků ZUŠ, vedl bývalý hráč na hřeben - nyní moderátor Českého rozhlasu Hradec Králové František Mifek.

Poslouchejte v úterý 26. listopadu 2013, krátce po 19. hodině.

Příjemný poslech!


Zvětšit mapu
autor: František Mifek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.