Půjčovny kol ČD v kraji mají za sebou úspěšnou sezónu

21. listopad 2013

Půjčovny kol Českých drah v Karlovarském kraji zakončily třetí sezónu. Otevřeny byly od začátku dubna do konce října a uskutečnily celkem téměř 600 výpůjček.

„Nepříznivé počasí v podobě velmi chladného jara a tropických veder v červenci samozřejmě ovlivnilo zájem zákazníků o cyklistiku i půjčování kol. Třetí sezóna půjčoven nakonec byla srovnatelná s předcházejícím rokem. Zaznamenali jsme 582 výpůjček, což je o 15 více než v roce předchozím. Největší zájem je trvale v lázeňských městech,“ uvedl Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.

Nejvíce kol se půjčilo v Karlových Varech dolním nádraží, druhé místo patří Mariánským Lázním a na třetím místě skončil Cheb. Podobné pořadí je také u elektrokol. Zákazníci oceňovali kvalitu kol, možnost výpůjčky přilby a také letáčky ČD s uvedenými tipy na výlety i jednotlivé mapky cyklotras, které vydalo Krajské centrum osobní dopravy Karlovy Vary a zájemcům je poskytovalo zdarma.

Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozuje Krajské centrum osobní dopravy ČD Karlovy Vary od roku 2011 za podpory Karlovarského kraje. K dispozici je 44 trekingových nebo horských kol v dámské i pánské verzi, včetně dětských bicyklů a 6 elektrokol. Poskytují se slevy pro držitele In-karty ČD i v případě vícedenní výpůjčky. Navíc na vyjmenovaných tratích je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma. Největší výhodou ale je, že cestující mohou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio