Karlovarský kraj rozdělí příspěvky na prevenci kriminality

25. listopad 2013

Přes 200 tisíc korun věnuje Karlovarský kraj v příštím roce na aktivity spojené s prevencí kriminality. Pokud to schválí zastupitelstvo, příspěvky si mezi sebou rozdělí celkem šest organizací.

Příspěvky na prevenci kriminality uděluje Karlovarský kraj od roku 2010. Hlavním cílem je systémová a cílená finanční podpora subjektům působícím v oblasti prevence kriminality na území Karlovarského kraje. Příspěvky jsou určeny zejména na projekty poskytující pomoc rizikovým skupinám dětí a mládeže, informování občanů v oblasti prevence kriminality a vzdělávání osob.

„V letošním roce jsme obdrželi celkem 8 žádostí o příspěvek. Každý ze žadatelů mohl získat až 50 tisíc korun. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila příspěvky pro dva projekty, zbylé musí projít schválením zastupitelstva,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Z organizací, které získají příspěvek, lze jmenovat například Římskokatolickou farnost z Nejdku, která dostane 39 500 korun na aktivity spojené s prevencí kriminality, kdy se snaží pomáhat matkám samoživitelkám, rodinám, které jsou postiženy alkoholismem a drogově závislým.

Příspěvek ve výši 47 300 korun by dále mělo získat občanské sdružení Český Západ na svůj projekt „Pojeďme třeba na výlet V“, který zahrnuje volnočasové a mimoškolní aktivity pro děti a mládež ze sociálně vyloučené lokality Dobrá Voda.

Pro sdružení Roma Karlovy Vary je určen příspěvek 21 500 korun na prevenci proti šikaně a násilí, tedy aktivity, které by měly zábavnou formou dětem z romských rodin podat základní informace o pravidlech chování ve škole, o šikaně a právní odpovědnosti.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio