Ledovka v Libereckém kraji trápila chodce i řidiče aut, řada jich na ledovce bourala

28. listopad 2013

Řidiči z Libereckého kraje museli ráno z oken svých aut dostat zmrzlou krustu, chodníky pokryla neviditelná vrstva ledovky. Došlo k řadě dopravních nehod.

„Vůbec to nejde, musím do toho nejdřív bouchnout, protože to je úplně jak namrzlá ledová plocha,“ říká při oškrabování ledu z čelního skla automobilu paní Vendula Kasanová z Liberce.

Cestáři na Liberecku sypali solí a inertem silnice od půl třetí od rána, přesto došlo v Libereckém kraji k řadě dopravních nehod.

Kvůli ledovce havarovala auta například u Obory na Českolipsku nebo v Liberci na silnici číslo 14 a v Tanvaldu v Palackého ulici.V Novém Boru v ulici Rumburských hrdinů havaroval linkový autobus, který dostal při předjíždění smyk. Také u Doks došlo k drobným nehodám. Všechny kolize se naštěstí obešly bez zranění.

U Zdislavi na Liberecku kvůli ledovce zapadly tři osobní automobily a autobus. Nákladní auto zablokovalo v Osečné při smyku na náledí oba jízdní pruhy.

Na cestách nižších řádů se tvořily zmrazky. V horských oblastech na některých silnicích nižších tříd ležela vrstva ujetého sněhu. Mrznoucí déšť navíc snižoval viditelnost.

autoři: Ivana Bernáthová , Eva Malá , ber
Spustit audio