Peruánští zástupci cestovek ochutnali prameny i becherovku

29. listopad 2013

V uplynulém týdnu navštívila Karlovy Vary skupina touroperátorů z Peru. Zástupci cestovních kanceláří se do našeho kraje přijeli seznámit s nabídkou wellness pobytů i s možnostmi kongresové turistiky.

Během návštěvy města si prohlédli hotely Imperial a Grandhotel Pupp, zajímali se alei o další lázeňské hotelové komplexy.„Předali jsme touroperátorům propagační materiály s veškerými informacemi, obdrželi také CD se spoty z našeho portálu Živý kraj na téma lázeňství a s prezentací Karlovarského kraje jako turistické destinace,“ uvedla Elena Hávová z odboru kultury krajského úřadu.

Touroperátoři měli možnost seznámit se také s exkluzivními výrobky sklárny Moser a navštívili Muzeum Jana Bechera. „Okouzlily je rovněž lázeňské pohárky, které využili na ochutnání mnohých minerálních pramenů. Velkou odezvu měly i lázeňské oplatky. Věřím, že je návštěva motivovala k zařazení Karlových Varů do nabídek pro turisty z Peru a dalších zemí Jižní Ameriky,“ dodala Elena Hávová.

Akce byla organizovaná v těsné spolupráci zahraničního zastoupení CzechTourism pro Latinskou Ameriku a odboru kultury krajského úřadu.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio