České firmy chtějí víc informací o evropských fondech

České firmy se chtějí prosadit na evropském trhu. Po sto dnech členství naší země v Unii by ale podnikatelé přivítali mnohem víc informací například o evropských fondech. Úspěšné české firmy jsou přitom podle předsedy Středního podnikatelského stavu Zdeňka Somra velcí individualisté a profesionálové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

"Nechtějí obecné informace a nevěří, že ti, kteří vytvářejí úředníky, aby to také uměli, jim ty dobré informace mohou přinést. Ukazuje se, že buď chtějí hledta informace na kvalitním webu anebo chtějí stálého poradce, který je přesvědčil, že věci rozumí, dlouho se tomu věnuje a mají s ním dlouhodobé zkušenosti."

Podle Somra se pro podstatnou část českých středních podnikatelů po vstupu do unie žádný převrat nekonal. Subdodavatelé pro západní firmy už totiž mají unijní zvyklosti dlouho zažité a téměř nic se nezměnilo ani pro malé místní firmy. Určité úpravy se proto zatím týkaly hlavně administrativy a technických záležitostí.

Markéta Kaclová, Milada Richterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme