Nové Město na Moravě chce pořádat další mistrovství světa v biatlonu

9. prosinec 2013
Fandíme s vámi

Nové Město na Moravě by rádo uspořádalo další biatlonový šampionát. Ve sportovním magazínu posluchači vyslechli, že po letošním mistrovství by mohli prožít v budoucnu další v roce 2019, 2020, nebo 2021.

„Boom biatlonu je v současnosti tak velký, že je potřeba ho využít. Řekli jsme si, že i když je ta šance relativně malá, tak podáme kandidaturu na všechny tři roky mezi 2019 až 2021. Uvidíme, jestli budeme úspěšní,“ řekl Českému rozhlasu prezident organizačního výboru letošního šampionátu Jiří Hamza. Fandíme s vámi přineslo biatlonovou reportáž Jana Suchana.

V druhé reportáži se sportovní magazín poohlédl za víkendovým výsledkem hokejové Dukly. Jihlava deklasovala Ústí nad Labem vysoko 9:3 a duel ve Fandíme s vámi zhodnotil jihlavský kapitán Tomáš Čachotský.

autor: jak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.