Sokolov chce z ROP Severozápad na pět projektů 220 milionů

6. leden 2014

Město Sokolov chce z Regionálního operačního programu Severozápad získat dotace na projekty za 220 milionů korun. Vedení radnice projekty zrealizuje jen v případě, že peníze skutečně získá. I tak bude pro rozpočet Sokolova náročné zajistit předfinancování a podíl města.

Celkem by mělo jít o pět projektů. Jedním z nich je revitalizace sportovního areálu Baníku, další zahrnuje obnovu menších městských sportovišť. Dva projekty se týkají rekonstrukce mostů, jednoho přes Ohři u vlakového nádraží a dvou přes Lobezský potok. Posledním projektem má být dokončení rekonstrukce městského úřadu včetně vybudování archivu.

"Všechno připravujeme bez ohledu na to, jestli nakonec dotace získáme. Vzhledem k termínům realizace, které jsou už tak velmi šibeniční, nemůžeme na konečné rozhodnutí čekat. Pokud nakonec dotace na některý projekt nepřijde, přípravu zastavíme," dodal místostarosta Sokolova Karel Jakobec. Na předfinancování projektů si město zřejmě bude muset vzít úvěr.

V Regionálním operačním programu Severozápad jsou poslední peníze, které mohou ještě žadatelé využít. Tomu ale odpovídá i zájem o dotace, který výrazně převyšuje možnosti programu. Je tedy pravděpodobné, že na některé projekty peníze nezbudou.

Pokud v Sokolově dotace nedostanou, projekty odloží a pokusí se je zrealizovat v budoucnu, například po etapách.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio