Akordeonista Ondra Novák chce na olympiádě hlavně dobře zahrát

Zimní olympiáda dětí a mládeže, kterou bude hostit náš kraj, má jednu netradiční disciplínu. Mezi bruslaři, lyžaři či hokejisty budou o medaile usilovat také hudebníci. Na soutěžní olympijský nástroj akordeon zahraje Ondra Novák.

Při setkání sportovců z celé republiky se tradičně do programu her zařazuje umělecká disciplína. „Akordeon vybrali asi představitelé našeho kraje, aby se tam dostala umělecká disciplína, která tady má určitou tradici. Akordeon tu tradici tady na Vysočině určitě má,“ říká Ondrova paní učitelka Ivana Laštovičková.

„S bratrem jsem začali, protože náš táta hraje, tak začal Honza a potom jsem začal já,“ objasňuje začátky své muzikantské kariéry Ondra. Poctivě trénuje jednu až dvě hodiny denně: „Ondra je šikovný hoch, hodně se snaží, ale já nikdy nejezdím s dětmi vyhrát. My se budeme snažit hrát dobrou muziku,“ dodává Ivana Laštovičková.

I mladý reprezentant ve hře na akordeon Ondra Novák slova paní učitelky potvrzuje: „Když vyhraju, vyhraju. Prohraju, prohraju, hlavně když zahraju dobře.“


Zvětšit mapu
autor: jak
Spustit audio