Lidé v manažerských pozicích bývají čas od času deprivanti, upozorňuje psycholog Tomáš Vašák

20. leden 2014

Jak brzy poznat hranici mezi důkladným šéfem a šikanou? „Když nám šéf občas vynadá za chybu, tak je to v pořádku. Ale pokud tyto situace cíleně vyhledává, tak je to šikana,“ vysvětluje psycholog Tomáš Vašák. V rozhovoru s Janem Pokorným také hovořil o tom, jak funguje rozhodování ve stresových situacích a jak vůbec se nejlépe stresu vyhýbat.

Ve stresovém rozhodování děláme často zjednodušená, bezpečná rozhodnutí, která mnohdy fungují. „Když je vaše rozhodnutí důležité, tak byste se měli vyhýbat stresu,“ radí Tomáš Vašák, který se mimo jiné specializuje na psychologii rozhodování ve ztížených podmínkách.

„Ve velmi krátkém čase pro rozhodování potřebujete intuici, musíte být velmi zkušený,“ popisuje Vašák a připomíná amerického pilota, který díky svým mnohaletým zkušenostem dokázal přistát s letadlem na Hudson River.

Čtěte také

V práci musíme mnohdy odevzdat zadaný úkol včas, přesto bychom kvůli tomu neměli být neustále nervózní. „Pokud je to jen takové puzení, tak je to v pořádku. Jestli se ale jedná o dlouhodobý a negativní stres, tak je to špatně,“ varuje psycholog.

A zároveň nabízí malou fintu proti příliš náročnému šéfovi. „Pošlete report v půl druhé a za hodinu šéfovi zavolejte, zda ho už přečetl. A on odpoví: ‚Konečně je tady někdo spolehlivý‘,“ usmívá se Vašák.

Jaké výhody má prostředí, kde je hodně lidí v jedné místnosti? Na co si dát pozor, když manželé spolu pracují? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio