Bečovský hrad a zámek se bude stěhovat do Brna

15. leden 2014

Unikátní akce se chystá na letošní veletrhy Go a Region tour v Brně. Z parku miniatur Boheminium v Mariánských Lázních bude převezen model Bečova a stane se tak jedinečnou trojrozměrnou pozvánkou pro všechny návštěvníky.

Hrad a zámek v Bečově nad Teplou ukrývá ve svých zdech obrovský poklad – relikviář svatého Maura. Jeho maketa na brněnském veletrhu pozve zájemce k navštívení raritní expozice modelů v Mariánských lázních, kde můžete obdivovat dalších 61 dokonalých maket našich nejdražších památek, a to na ploše několika hektarů.

Ve dnech 16.–19. ledna bude v pavilonu P na stánku číslo 1 Brněnského výstaviště modeláři instalována a premiérově představena "obří zmenšenina" areálu hradu a zámku Bečov nad Teplou. Doprovodný program přiblíží proces vniku modelu a představí i samotnou národní kulturní památku.

V minulých letech miniaturpark z Mariánských Lázní v Brně představil například monumentální Karlštejn, Červenou Lhotu nebo gotický Bezděz. V areálu Boheminia si mohou milovníci hradů a zámků prohlédnout i další klenoty české a moravské architektury, na naučně poznávacích okruzích jsou zde modely všech významných stavebních a technických památek České republiky (v měřítku 1:25), umístěné v překrásném prostředí krajinného parku.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio