Bolek Polívka: Bavič v sobě musí mít kus bláznovství

17. leden 2014

Jaké bude pokračování známé české komedie Dědictví? A jak se mu hrálo v seriálu Případy 1. oddělení? Také na to se ptal moderátor Jan Pokorný známého herce, mima, klauna a principála Bolka Polívky.

Po 20 letech se do kin dostává pokračování komedie Dědictví. Režie druhého dílu se ujal Robert Sedláček a Boleslav Polívka si opět zahrál postavu Bohouše.

„Nevstoupili jsme podruhé do stejné řeky,“ zamýšlí se Bolek Polívka, podle kterého se řeka stále mění a voda v řece neustále plyne. „Stejné je to s Dědictvím. Během 20 let se toho tolik změní,“ popisuje.

V současné době můžete Boleslava Polívku vidět také na televizních obrazovkách, a to v seriálu Případy 1. oddělení. „Jde spíš o sérii než seriál, protože všechny díly byly natočeny podle skutečných příběhů,“ podotýká.

Čtěte také

„Proto si můžeme představovat tu hrůzu, která byla s případy spojena,“ dodává s tím, že scénář je napsán vtipně, aby umožnil odlehčit některé napjaté situace.

Jak hodnotí výsledky svého podnikání? A proč tvrdí, že jsme pořád mladí, ale přestává to na nás být vidět? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio