Letošní Tříkrálová sbírka na Karlovarsku přinesla rekordní výtěžek

28. leden 2014

Během letošního ročníku Tříkrálové sbírky se podařilo vybrat rekordní částku. Koledníci na Karlovarsku vysbírali celkem 161 147 korun, což je nejvíce za celou čtrnáctiletou historii sbírky.

Tradiční Tříkrálová sbírka, nad kterou převzal záštitu hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný, probíhala od 6. do 10 ledna. Sbírky se zúčastnilo na 90 koledníků, kteří v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara chodili od domu k domu. Nakonec se podařilo vybrat o 48 tisíc korun více než v uplynulém roce.

„Tohoto úspěchu bychom nedosáhli bez mnoha dobrovolníků – koledníků. Všem patří velké poděkování za ochotu a obětavost. Rovněž děkujeme všem dárcům za jejich štědrost, za to, že otevřeli nejen své peněženky, ale též svá srdce, a pracovníkům Farní charity Karlovy Vary za celou organizaci sbírky,“ uvedl ředitel Farní charity Karlovy Vary Aleš Klůc.

Výtěžek bude použit na rozšíření a modernizaci Certifikovaného pracoviště pro osoby s Alzheimerovou nemocí v Karlových Varech. „Jsem rád, že se podařilo vysbírat tolik peněz a věřím, že vybrané prostředky pomohou lidem trpícím Alzheimerovou nemocí,“ dodal hejtman Josef Novotný.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio