Lyžařská sezóna konečně začíná. SKI areály hlásí - máme otevřeno!

31. leden 2014

Lyžaři si na severu museli na začátek sezóny počkat až na první únorový víkend. Teď už to ale vypadá, že se dočkali. Většina SKI areálů otevírá už ode dneška (31.1.).

Na Klínovci si zalyžujte na sjezdovkách Dámská, Pařezovka, Přemostěná a na Slalomáku. Od 31. ledna začíná i večerní lyžování od 16- 21 hodin a 1. února poprvé vyrazí pravidelná linka Skibusu mezi Klínovcem a německým Fichtelbergem.

Na jeden skipas si tam můžete tedy zalyžovat ve dvou areálech. V sobotu tam navíc začíná pravidelný seriál závodů pro děti KidsCup. Trať obřího slalomu může zkusit jakékoliv dítě od 3-15 let na lyžích i snowboardu.

Vleky se rozjely také v areálu Mezihoří na Chomutovsku. Trochu se tu změnila provozní doba, během týdne je otevřeno od 10-15 a o víkendu od 9-16 odpoledne. I tady můžete vyzkoušet večerní lyžování od 16-19:30 podvečer.

Cvičná louka ve ski areálu v Zadní Telnici na Ústecku

Ski areál Český Jiřetín spustí dnes (31.1.) poprvé v letošní sezóně oba vleky na sjezdovce u kostela a na Mostecku se od včerejška lyžuje i na Klínech. V obou areálech vždy od 9-16 hodin a na Klínech ještě večerní lyžování od středy do soboty od 17-20.

Na teplickém Bouřňáku se i přes spory s majitelem pozemků, na kterých některé sjezdovky leží, rozjede dnes pro děti údolíčko a od zítřka vlek na slalomáku.

Na ústecké Telnici na vás čeká úplně nová sedačková lanovka. V provozu jsou vleky Rudný, Meva 1 a Cvičná. Pro Děčíňáky máme dobrou zprávu - během jarních prázdnin, které na Ústecku propuknou tento víkend a potom každou další sobotu a neděli, se do Telnice dostanete vlakem po takzvané Kozí dráze.

Zasněžování na Špičáku

Informace pro běžkaře - do Krušných hor sice díky sněhové pokrývce vyrazit můžete, sněhu tam ovšem není tolik, aby mohly vyjet stroje na úpravu běžeckých stop.

autor: Milan Král
Spustit audio