Jarní prázdniny si můžete užít i v ZOO Dvůr Králové!

3. únor 2014

Prohlídku osmi tropických pavilonů s průvodcem nabízí zdarma o jarních prázdninách ZOO Dvůr Králové nad Labem. A nejen to.

Podrobnější informace o speciální prázdninové nabídce pro vás připravily mluvčí královédvorské ZOO Jana Myslivečková a redaktorka Dana Voňková. Zajímat mohou především děti jičínského a rychnovského okresu, kterým školní volno začíná právě dnes.

Pátrací závod v ZOO Dvůr Králové nad Labem


Ještě jednou připomínáme, že o jarních prázdninách vás každé úterý a pátek provede královédvorskou ZOO průvodce zdarma.Teď školáky z Jičínska a Rychnovska, za týden děti z Trutnova, Pardubic, Chrudimi, Svitav nebo Ústí nad Orlicí. Vítanými hosty jsou samozřejmě i všechny ostatní rodiny, které bydlí mimo Královéhradecký a Pardubický kraj.

Od 3. února do 14. března 2014 nabízí ZOO návštěvníkům každé úterý a pátek zdarma prohlídku s odborným průvodcem a na pokladně budou připraveny listy pátracího kvízu. Detektivem v říši zvířat a zajímavosti ze zákulisí zahrady nabízí během jarních prázdnin ZOO Dvůr Králové.

Zajímavosti ze zákulisí ZOO, netradiční představení zvířat i odpovědi na zvídavé otázky nabízí zahrada zdarma po celé období, kdy probíhají letošní jarní prázdniny, tedy od 3. února do 14. března. Každé úterý a pátek ve 12:30 hodin bude pro návštěvníky k dispozici u hlavního vchodu odborný průvodce. Skupinu, maximálně 25 zájemců, čeká přibližně hodinová procházka se zajímavým výkladem. V případě většího zájmu bude připraveno i více průvodců.

Pro všechny, kteří se chtějí na chvíli stát „detektivy v říši zvířat", bude po celé období jarních prázdnin připraven napínavý pátrací kvíz po ZOO. Stačí si vzít na pokladně ZOO (samozřejmě zdarma) připravené pracovní listy a podle mapy vyrazit na dobrodružnou procházku osmi tropickými pavilony. Soutěživé rodiny si mohou stanovit i časový termín na setkání v cíli závodu. Tím je galerie Pravěk očima Zdeňka Buriana, kde budou umístěny na stojanu (naproti paní pokladní) správné odpovědi a drobné dárky.

Zahrada je otevřena každý den od 9 hodin do 16 hodin. V ZOO je možné se zdržet i po 16. hodně a odejít automatickými turnikety.


Zvětšit mapu
autor: JMys
Spustit audio