Návštěvnost Země živitelky byla nižší než loni

2. září 2004

Méně lidí než loni navštívilo letos 31. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka, jejíž brány se uzavřely ve středu 1. září odpoledne. Podle prvních odhadů si cestu na českobudějovické výstaviště našlo zhruba 120.000 návštěvníků, loni jich bylo o 20.000 více. Na Zemi živitelce chyběli někteří dovozci a výrobci zemědělské techniky, protože se letos mimo jiné konala podobně zaměřená výstava Techagro v Brně.

"Je třeba připomenout, že my máme dohody o dvouletém cyklu vystavování dovozců a výrobců zemědělské techniky. V praxi to znamená, že když je pořádána v Brně výstava Techagro, tak tito vystavovatelé mají dohody, že půjdou jen na brněnské výstaviště," vysvětlila ředitelka pořádající akciové společnosti Výstaviště České Budějovice Marcela Payerová. Podle vedoucí propagace a marketingu Lenky Chrástové se letos na agrosalonu představilo přes 500 vystavovatelů a 160 obchodníků. Výstavní plocha činila 20.000 metrů čtverečních. Na předchozím ročníku zaplnilo 645 vystavovatelů plochu o zhruba 5000 metrů čtverečních větší. "Návštěvnost je docela pěkná na to, že je ten slabší ročník. Musím říci, že jsme spokojeni," řekla přesto Chrástová.

Na 31. ročníku výstavy se podle ní představily všechny obory - novinky z rostlinné a živočišné výroby, zemědělské techniky, zahradnictví a pěstitelství, potravinářství, lesního a vodního hospodářství a dalších oblastí. Dvaatřicátý ročník Země živitelky se uskuteční od 25. do 31. srpna 2005. Výstava se nově rozšíří o oblast agroturistiky.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio