Rádio Junior provede děti děním v Soči, chystá i akce v Olympijském parku na pražské Letné

5. únor 2014

Po celou dobu Zimních olympijských her se bude Rádio Junior ve svém vysílání denně věnovat sportu, dění v Soči a v Olympijském parku na Letné. Právě na Letné Junior vše zahájí. V neděli 9. února děti i dospělé návštěvníky parku potěší zábavným dopolednem plným písniček, povídání, her a soutěží.

„V době konání olympijských her v Soči věnuje Rádio Junior většinu svých pravidelných rubrik právě sportu.Olympiáda děti provází na každém kroku. Rádi bychom, aby jí více porozuměly a mohly si tak její průběh mnohem více užít, stejně jako jejich starší sourozenci a rodiče,“ vysvětluje Šárka Fenyková, autorka dětského olympijského vysílání.

Aktuální informace o dění v Soči, o úspěších české výpravy i pozvánky k nejlákavějším přenosům nadcházejících dnů přinesou Zprávičky.

V Olympijském okénku se moderátoři každý den propojí s Olympijským parkem na Letné a prostřednictvím rozhovoru malé posluchače seznámí s probíhajícím programem a přiblíží jim místní atmosféru.

Zapiš si to za uši je pravidelná rubrika, která srozumitelně a zábavně vysvětluje cizí slova a pojmy ze světa dospělých. První týden olympiády se bude věnovat historii a celé podstatě této sportovní události, druhý týden představí některé ze zajímavých olympijských sportů.

Další sporty posluchači poznají během ranních telefonických rozhovorů se známými sportovci.

Celá olympiáda na Rádiu Junior odstartuje v 10:30 v neděli 9. února zábavným programem
v Olympijském parku na pražské Letné. Zejména děti se mohou těšit na představení, ve kterém se setkají s moderátory Rádia Junior, ale třeba také s rozhlasovým strašidlem Ušounem.

„Program bude nabitý povídáním, písničkami, tancem a lehkým cvičením i v rámci her a soutěží zabrousíme ke sportu, který bude stěžejním tématem celého dopoledne. Těšíme se na setkání s dětmi a doufáme, že s námi odhalí krásy nejrůznějších pořadů, které jim denně ve vysílání přinášíme. V době, která podporuje výkon a vítězství nabízíme alternativu zábavy a legrace v duchu olympijského hesla: Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se,“ popisuje šéfredaktorka Rádia Junior Zora Jandová.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace