Stavebnice Merkur poslouží studentům jako učební pomůcka

6. únor 2014

Karlovarský kraj koupí do svých škol stavebnice Merkur. Mají pomoci při technickém vzdělávání studentů, ale i žáků v základních školách. Využití stavebnice pro výuku představil studentům i učitelům výrobce na prezentaci středních škol v Sokolově.

Zájem o koupi stavebnic projevilo 14 škol. Podle výrobce stavebnice jsou školy jedním ze segmentů trhu, na který se firma zaměřuje.

„Chceme podnítit zájem o technické obory a stavebnice Merkur určená středním školám studenty i pedagogy velmi zaujala. Karlovarský kraj pořídí tři typy sestav - kinetickou, elektro a chemickou,“ uvedl náměstek hejtmana Václav Sloup.

Každá škola dostane v průběhu školního roku jednu sestavu, jejíž cena je 35 tisíc korun. „Celková částka se tedy bude pohybovat kolem jednoho milionu korun. V současné době jednáme se sponzorem, který by se významnou měrou na financování nákupů stavebnic Merkur podílel,“ uzavřel Václav Sloup.

Karlovarský kraj investuje do zlepšení technického vzdělávání na středních školách značné finanční prostředky. Například modernizuje učebny technických oborů na mnoha školách, nově teď vybavuje dílny a laboratoře na Integrované střední škole v Chebu.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio