Studenti frýdlantského gymnázia navštívili Olympijský park v Praze na Letné

12. únor 2014

Studenti frýdlantského gymnázia v úterý navštívili Olympijský park v Praze na Letné, oázu fanoušků a hobby sportovců během Her v ruském Soči. Vstupenku si zajistili díky úspěchu v soutěži Moje olympiáda. Tu už v listopadu připravil pro základní školy a víceletá gymnázia Český olympijský výbor.

„Školy soutěžily ve čtyřech dílčích soutěžích. Natáčely videa a vzkazy pro olympioniky, vytvářely fandítka, hrály vědomostní online kvíz a běhaly štafetu na symbolických 2014 metrů. A v součtu všech bodů se nám nakonec vykrystalizovalo pět nejlepších z každého kraje,“ vysvětluje manažerka projektu Vanda Mikušová.

Z Libereckého regionu uspělo mimo jiné víceleté Gymnázium Frýdlant, jehož studenti prvních čtyř ročníků se na Letnou vydali včera. A atrakcí v celém areálu si rozhodně užívali.

„Naše cesta začala tím, že jsme se přihlásili a odhodlali jsme se natočit to video, což byla asi nejobtížnější součást ze všech těchto disciplín. Video se nakonec povedlo jedné třídě, a když jsme ho měli hotové, tak jsme si řekli, že má tedy cenu jít i do toho zbytku,“ říká jeden z učitelů Tomáš Lengál, který s potěšením sledoval radost mladých studentů z jednotlivých lákadel Olympijského parku.

„Mě osobně tady zaujalo všechno, nejvíc asi snowboardová dráha. Líbí se mi tady, mají to tady pěkné a těším se, až sem ještě pojedu s rodiči,“ popisoval jeden z frýdlantských studentů.

Návštěvníci se tak mohou alespoň na chvíli vžít do role Gabriely Soukalové na malé biatlonové střelnici nebo Jaromíra Jágra na bruslařských kluzištích. Vyzkoušet lze na Letné také curling, jízdu na snowboardu i další olympijské sporty.

autor: David Nyč
Spustit audio