Moravské divadlo, to jsou hlavně skvělí kolegové

Není mu ještě třicet, ale stihl toho už hodně. Vystudoval JAMU, pátým rokem hraje v Moravském divadle Olomouc. Před sedmi lety založil s kamarádkou Michaelou Doleželovou divadlo Do houslí. Společně také píší divadelní hry. Úspěšně. Hrají se v Olomouci, Zlíně, Opavě i Bratislavě. Roman Vencl - herec, dramatik, režisér a pedagog.

Už jste viděli komedii "Sluha dvou pánů" v Moravském divadle Olomouc? Podařilo se vám sehnat lístky? To jste měli veliké štěstí, protože představení jsou od premiéry vyprodaná. V hlavní roli Truffaldina září právě Roman Vencl, který (řečeno divadelní hantýrkou) nesleze z jeviště. Jeho výkon, stejně jako výkon jeho hereckých kolegů, ocenili diváci na nedávném Grand Festivalu smíchu v Pardubicích.

Romana Vencla můžete vidět v inscenacích "Višňový sad", "Amazonie", "Černá komedie", "Sugar", "Ženitba" nebo "Periferie". S režisérem Matúšem Ol´hou právě pracuje na "Maryši". A v hlavě už nosí námět na novou divadelní hru, která bude situována do Olomouce, role bude psát přímo na tělo svým hereckým kolegům. Bude se jmenovat "Sejdeme se na Ztracené" a premiéru bude mít v červnu letošního roku.

Roman Vencl bude hostem v našem studiu v pátek 14. února hodinku před polednem.

autor: voj
Spustit audio