Posílení pěších hlídek městských strážníků v Chebu se osvědčuje

13. únor 2014

Chebská městská policie posílila od začátku letošního roku pěší hlídky v ulicích města. Strážníci se přitom v rámci obchůzek více objevují zejména v těch částech města, kde nejčastěji dochází k narušování veřejného pořádku.

Strážníci se zaměřují na velká sídliště, na nádraží a jeho okolí nebo centrum města. Výrazné posílení pěších hlídek už začíná přinášet výsledky. Podařilo se například zadržet pachatele, který na vlakovém nádraží okradl německého turistu, nebo zloděje, který chtěl ukrást měděný plech z jednoho domů v centru města.

„Na sídlištích se nám teď daleko více daří objasňovat případy, kdy lidé odloží na stanovištích kontejnerů starý nábytek, elektrospotřebiče a další velkoobjemový odpad. Jakmile strážníci takový případ objeví, ihned vyslechnou obyvatele okolních domů a díky tomu se hříšníka podaří často vypátrat,“ říká místostarosta Michal Pospíšil, do jehož kompetence řízení městské policie spadá.

Častější přítomnost pěších hlídek v problematických lokalitách má vedle toho také výrazný preventivní efekt. „Na posílení pěších hlídek máme pozitivní ohlasy. Lidé si toho, že strážníky teď potkávají častěji, už všimli. Jsem přesvědčen, že to u nich posílí pocit bezpečí,“ uvedl místostarosta.

„Až se oteplí, určitě se na sídlištích a v centru města opět objeví různé posedávající skupinky, například mládeže, které svým hlučným chováním či odhazováním odpadků narušují pořádek. Zaměříme se samozřejmě i na tento nešvar. Doufáme, že si v důsledku častější přítomnosti strážníků dají pozor a problémů bude méně,“ dodal Pospíšil.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio